Welkom op de ICT en Innovatieblog van het OPOD. Lees hier over de nieuwste ontwikkelingen op ICT en innovatiegebied en onze ervaringen hiermee.

5 apr 2012

Project Glass, by Google

De enorme concurrentie tussen 'de grote jongens' zorgen op het moment voor razendsnelle innovaties. Het nieuwste project van google is daar een mooi voorbeeld van: Project Glass. Waar de meeste mensen augmented reality alleen kennen van een BMW filmpje, het weerbericht of misschien die storende reclameborden op het voetbalveld naast het doel op televisie, is google al een flinke stap verder. Het is nog slechts concept maar met het huidige tempo in trends kan het snel gaan. Project Glass is een project waarbij een bril dienst doet als telefoon, browser, mail, enzovoorts. Met een beetje creativiteit is de link naar het onderwijs zo gelegd en zou dit zomaar een toepassing kunnen zijn waar een onderwijstoepassing uit voort komt.

1 opmerking:

  1. Het brengt het aanschouwelijk onderwijs wel erg dichtbij, tot onder de neus van de leerlingen ;) Een meer inhoudelijk reactie is dat ik het een nice to have vind, maar ik moet toch echt wel ff nadenken hoe dit de kwaliteit van onderwijs kan verbeteren. Maarja ik sta dan ook niet voor de klas. ;)

    BeantwoordenVerwijderen